Vrijeme Domijade i Dana doma

Travanj i početak svibnja su nam obično ispunjeni bitnim događajima. Rovinj je svake godine slavlje za sebe, neovisno o rezultatu koje pojedine skupine u sportskim i kulturnim kategorijama osvoje, sam je plasman u 5 najboljih u državi hvale vrijedan. Čestitamo našim učenicima koji su nas predstavljali na 46. državnoj Domijadi i onima koji su osvojili priznanja kako slijedi:

3. mjesto: mali nogomet (m)

3. mjesto: badminton (m)

3. mjesto učenički žiri: filmsko stvaralaštvo (ž i m)

(Dom po mom: https://youtu.be/UcFPP8_Uqgw)

Nakon tri dana Rovinja i natjecanja u „modernim“ kategorijama, naši su se učenici vratili i posvetili jednom posebnom nadmetanju povodom Dana doma. To je uvijek uzbudljiv dan kad se odgojne skupine slože i međusobno bore i navijaju jedni protiv i/ili za druge.

Ove godine borba je u Nadmetanju u starim igrama” bila bespoštedna osobito u štafetnim kategorijama i povlačenju konopa. U svim su igrama nijanse bile presudne, ždrijeb je odlučivao, snaga, spretnost, a i sreća su bile važne za igre u kojima smo se okušali, a iste su redom ove godine bile:

  • Alka na kotačima
  • Skakanje u vrećama
  • Hodanje na skijama
  • Jaje u žlici
  • Bacanje koluta
  • Potezanje konopa

Rezultat je polučio pobjednike iz 4. odgojne skupine (odgajatelj Jozo Grgat, prof.), a poredak prve tri plasirane odgojne skupine je na koncu bio:

  1. mjesto – odgojna skupina prof. J. Grgat
  2. mjesto – odgojna skupina prof. H. Rimac
  3. Mjesto – odgojna skupina prof. I. Matić

Kakve su ovogodišnje nagrade (posebno osmišljene domske medalje i majice), kakva je užarena atmosfera bila tijekom Dana doma (koji smo zbog vremenskih prilika pomicali na 04. svibnja) i kakva je bila pobjednička proslava uz domjenak vidljivo je u našoj fotogaleriji i na društvenim mrežama…

Autor teksta: Matea Ćukušić, prof.