Regionalna Domijada Središnje Hrvatske

Proljeće nam obično obilježe završna natjecanja u sportu u sklopu 48. regionalne Domijade, kao i natjecanja u kulturnom (likovno-scenskom i medijskom) stvaralaštvu. U svim našim kategorijama sporta (šah, pikado, streljaštvo, nogomet, odbojka, stolni tenis, badminton, košarka) i kulture (slikarstvo, crtanje, folklor, dramski, recitatorski i glazbeni izraz, te medijsko stvaralaštvo)  naši su nas predstavnici lijepo i uspješno predstavljali. Hvala svim učenicima i njihovim mentorima koji su svoja zaslužena priznanja preuzeli na Završnoj smotri 20. travnja 2023. u KUC Travnom.  

Svi postignuti rezultati osigurali su našem Učeničkom domu NZ i ove godine prijelazni pehar koji je nakon osvajanja treće uzastopne godine prešao u naše trajno vlasništvo. Ove godine uz fotografije nudimo vam i djelić atmosfere putem audio zapisa koji je Hrvatski radio emitirao u emisiji Izvan okvira 1. svibnja: https://radio.hrt.hr/slusaonica/izvan-okvira?epizoda=202305011310.

Hvala svima koji prate naše rezultate i podržavaju odgojno-obrazovni rad učeničkih domova. Američki književnik Robert Frost jednom je prilikom izjavio sljedeće: „Ja nisam učitelj nego onaj koji budi!“ (‘I am not a teacherbut an awakener”) i tom prilikom opisao srž rada s mladima u ovoj profesiji. Nadamo se da ovakvi susreti i druženja, natjecanja i aktivnosti pomažu u tom buđenju naših budućih vrijednih članova društva. Veselimo se novim buđenjima i sličnim natjecanjima sljedeće godine, a onima koji su osvojili prva mjesta na Regionalnoj Domijadi Središnje Hrvatske sretno u Rovinju od 8-10. svibnja.   

Autor teksta: Matea Ćukušić, prof.