Prvi kvartal školske godine 2019/20

Iza nas su protekla već tri, za nas veoma, aktivna mjeseca ove školske godine, a pred nama je i prosinac kad ispraćamo kalendarsku godinu. Prije no što istu pozdravimo čeka nas još domski muški malonogometni turnir, kao i Božićna priredba. Ono na što bi se osvrnuli i što možete pogledati u nastavku galerije je naš tradicionalni obilazak grada Zagreba s novim učenicima Doma i posjet kinu Botuque Cinema (projekcija filma Putovanje jednog psa), jednodnevni izlet u Istru (Motovun-Grožnjan-Višnjan), priredba Jesen u domu i izložba radova naše tri učenice J. Puškarić, S. Radočaj i I. Žilić (tehnike slikanja i crtanja: vodene boje, olovka, drvene boje i tuš). Obilježili smo i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje putovanjem u Škabrnju, Zadar i Nin. Ovom prilikom zahvaljujemo se domaćinima, kao i organizatorima 3. Atletske utrke Dani sjećanja od Škabrnje – Vukovara 2019. (ASZŠ i AK Alojzije Stepinac Zadar) koji su našim prisutnim učenicima i profesorima poklonili simbolične medalje. Iako fizički nismo sudjelovali u spomenutoj humanitarnoj utrci gesta nam mnogo znači, a medalje će uz lijepu uspomenu djeci nama ostalima u Učeničkom domu Novi Zagreb biti jedno od najdražih “osvojenih” odličja.   

U studenom smo kao i svake godine posjetili Interliber, a naš Kreativni kutak (izborni program koji je posebno oformljen i nešto aktivniji ove godine) podario nam je zanimljive jesenske instalacije i panoe, stoga jedva čekamo božićne dekoracije. Aktivno smo počeli i sa sportskim aktivnostima kroz treninge košarke, stolnog tenisa, malog nogometa, šaha, odbojke, badmintona i streljaštva, te se veselimo nadolazećim turnirima.
Češće objavljujemo na kanalima društvenih mreža pa nas za ažurne obavijesti pratite na facebook  (https://www.facebook.com/profile.php?id=100011161334466) i Instagram profilima (https://www.instagram.com/u_d_n_z/).
Autor: Matea Ćukušić, prof.