Prosinac u Domu 2019.

Posljednji smo mjesec ove godine ispunili sportskim i kulturnim druženjima uz našu djecu i drage nam kolege i suradnike. Naime, iza nas su Božićni malonogometni turnir, Božićna priredba i jazz koncert povodom Božića 2019.

Tradicionalni prosinački turnir ove je godine okupio čak 38 igrača u timovima iz svih muških odgojnih skupina. Nakon 6. odigranih kola pobjede su ostvarili timovi kako slijedi:

  • HORVATOVI (grupa prof. M. Horvata)
  • ŠAKA JA_A (grupa prof. K. Bilandžije)
  • MNK Apišapiš Black Squad (grupa prof. A. Dokuzovića)

Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Matej Valešić s realiziranih 13 golova. Ovom prilikom mu čestitamo na tome.

Jazz ansambl Bouteille Proficiency New Trio u petak 13.12.2019. nam je priredio glazbenu poslasticu povodom Božića. Nakon njihovog zanimljivog interpretiranja najcjenjenije i možda najutjecajnije ličnosti u povijesti jazza – Miles Davisa ugodno smo se družili s dragim nam kolegama, suradnicima i prijateljima. Spomenuti sastav sačinjavali su ovaj put  glazbenici Anton Glasnović {električna gitara}, Marko Čižmešinkin {bubnjevi} i Regis Kattie {električne orgulje}.

Božićna priredba 2019. održala se unatoč manjku vremena za detaljnije pripreme s obzirom na okolnosti izostanaka djece s nastave i iz doma povodom štrajka. Zahvaljujemo, stoga svoj djeci na sudjelovanju. Ponosni smo na njih što su se angažirali i programski toliko raznovrsno okušali u recitaciji, dramskoj izvedbi i glazbi. Dramska skupina izvela nam je čak 3 kratka prikaza (Idemo u Betlehem, Ogledalo istine i Priču o bogatašu…), slušali smo i recitacije o Blagoslovu mira i sklada, te Meditacije o snježnoj bjelini, a naš domski bend je izveo čak 3 pjesme (Evo me, Sve što želim za Božić si ti i Sretan Božić svakome). I naši iskusni klasični glazbenici odsvirali su nam na trubi i flauti u svojim solo nastupima tradicionalne Božićne melodije. Lijepu smo večer okončali zakuskom, koju su, dijelom, također naši učenici priredili za nas. Svima još jednom toplo zahvaljujemo i želimo ugodne nadolazeće blagdane.

Autor: Matea Ćukušić, prof.