Novi početak i kraj… rujan 2022.

S početkom jeseni prigodno je osvrnuti se na nešto što je minulo i nešto što se rađa… Sukladno tome novu šk. godinu počeli smo bez jedne drage nam odgajateljice koja je zasluženo otišla u mirovinu… Kraj našeg srpanjskog projekta Boundless – Equality for everyone, čiji smo domaćin i koordinator bili, okončali smo 28.09.2022. prezentacijom o tome što smo naučili i kakva smo iskustva stekli. Naša prezenterica i moderatorica je bila K. Panižić, ujedno sudionica ovog i mnogih drugih projekata unutar naše institucije. Tom prigodom i voditeljica projekta – prof. M. Ćukušić razjasnila je na koji smo se način bavili promicanjem rodne jednakosti i političke participacije mladih u društvu s našim partnerima iz Rumunjske, Estonije i Makedonije.

 Boundless-Equality for everyone – video

Izuzev navedenog, rujan je vrijeme i kad tradicionalno vodimo naše učenike prvih razreda u obilazak kulturno-spomeničke baštine. Uz promjenjive jesenske vremenske prilike 22.09.2022. obišli smo uži centar grada panoramskim autobusom (https://www.zagrebcitytour.com/), te hodom uz prigodnu slasticu na kraju našeg druženja.

Još jedan divni početak dugo očekivanog trodnevnog druženja učenika koji se bave streljaštvom odvio se u Puli. Naime naših je 6 učenica uz njihovog voditelja streljaštva prof. M. Ometlića sudjelovalo u projektu tj. natjecanju BISTRAↂKA čiji je cilj promicanje sportskih aktivnosti koje traže “bistro oko i sigurnu ruku”. Naše su se učenice (M. Špišić, L. Radočaj, M. Špoljarić, M. Kmetović, I & A. Jurić) iskazale u tom talentu, te su u ekipnoj kategoriji osvojile 2. mjesto i srebrna odličja, a u pojedinačnoj konkurenciji naša učenica M. Kmetović osvojila je zlatno odličje, tj. 1. mjesto.

Čestitamo im i pozdravljamo ovaj projekt koji je unatoč ukidanju ove discipline iz natjecanja na državnoj razini kao jedina takva platforma pružio priliku učenicima, koji su se nastavili baviti ovom disciplinom, prezentirati svoje sportske vještine. Uz bogat sportsko-rekreativni i društveni program na moru i kopnu naše su učenice pretposljednji vikend 23.09. – 25.09.2022. s još nekolicinom sudionika iz drugih zagrebačkih i istarskih domova provele u Učeničkom domu Pula.

Sve navedeno vidljivo je i iz naše galerije fotografija…

Autor teksta: Matea Ćukušić, prof.