Ljubav, maske, druženja i putovanja…

Svega mjesec dana ostaje nam do proljetnog odmora učenika – posljednjeg odmora prije samog kraja nastavne godine što, pak, znači da smo već dobro „zagazili“ u kalendarsku godinu i drugi kvartal ove šk. godine 2021/2022… Nakon dvije teže pandemijske godine napokon nam epidemiološke mjere popuštaju i mi se polako, ali sigurno, vraćamo našim aktivnostima. Ova tri mjeseca aktivnije smo se družili. Naše učenice iz likovno – kreativne skupine pridružile su se ostalim domovima regije Zagreb u Likovnoj koloniji koja se održala u ove godine u Ogulinu. Kako i priliči, mladi su talenti posjetili Ivaninu kuću bajke, mjesto rođenja velike autorice i umjetnice Ivane Brlić Mažuranić.

01.03. na pokladni utorak maškare su nam preuzele dom. U domskom smo dvorištu organizirali karnevalsko druženje i unatoč tome što je večer bila hladna, drago nam je da su se maske ukazale i pokazale. U veljači smo bili domaćini i u našim se prostorima održao „Osnovni seminar medijacije“ u organizaciji Foruma za slobodu odgoja. To nas iznimno veseli i nadamo se sličnim budućim suradnjama kako bi se što bolje i mi i naši odgojno-obrazovni kolege educirali i osposobljavali. Valentinovski izazov 2022.  iznjedrio je nekoliko zanimljivih kreativnih uradaka koje smo nagradili na karnevalskom druženju. Izuzev navedenog održana nam je i radionica izrade kostima za Riječki karneval koji je ove godine odgođen za ljetni period u mjesecu lipnju.

Sportaši su u kategorijama košarke, nogometa, badmintona  i odbojke okončali svoja regionalna natjecanja, čestitamo im na izvrsnim rezultatima, a učenicima koji se natječu u kategorijama stolnog tenisa, streljaštva i pikada želimo sreću. Fotografije spomenutih događanja pogledajte u nastavku.  

Autor teksta: Matea Ćukušić, prof.