Vrijeme ljubavi i fašničkih radosti

Kako i priliči vremenu u kojem se posvećujemo jedni drugima, iskazujemo pažnju voljenima, te njegujemo zajedništvo – naše domske prostorije u veljači su resila mnogobrojna srca, ali i maske…. Osim naglaska na ljubavi ovaj mjesec nosi i karnevalske radosti. Kruna dugogodišnjeg međunarodnog projekta u kojem sudjeluje više od 250 učenika i njihovih odgajatelja završi zajedničkim sudjelovanjem na Riječkom karnevalu. Kako je bilo u maškaranoj velikoj povorci PAPAGALA (naziv ovogodišnje grupne maske) možete pogledati u galeriji. Čak 30-ak učenika iz Učeničkog doma Novi Zagreb sudjelovalo je u slavnom defileu na riječkom Korzu 11. veljače 2024. No, fašničke radosti nisu rezervirane samo za Rijeku. Nismo propustili organizirati i večer domskog fašnika – Ljubav pod maskama.

Bila je to večer druženja i kreativnih skečeva. Žiri odgajatelja dobio je težak zadatak odluke o pobjedničkim timovima i pojedinim kategorijama. Podijeljeni u svojoj presudi odlučili su se nagraditi:  

1.) Aerobic tim

2.) UDNZ Forenzika ekipu i

3.) Arape

Našla se i koja kategorija za pojedinačne maske, a tim odgajatelja oživio je likove iz Hogwarts škole magije koju je roman o Harry Potteru približio našoj mašti. Krafni, drugih slastica, dobrog raspoloženja i glazbe nije manjkalo, kako i priliči pokladama…

Autor teksta: Matea Ćukušić, prof.