REZIME ŠKOLSKE GODINE 2018. / 2019.

U školskoj godini iza nas, našim smo priredbama i zakuskama proslavili Jesen u domu, Božić, Velentinovo, Dan doma i maturalnu svečanost. Posjetili smo Ogulin (Posebni program – izleti), Rijeku (Riječki karneval 2019.), Karlovac (U susret proljeću 2), Split (Posebni program-izleti), Bedekovčinu (u sklopu natjecanja u streljaštvu između Središnje i Zapadne Hrvatske učenici su posjetili Veliki Tabor i Krapinske toplice), Samobor i Šervudsku šumu (međudomska suradnja – 4 učenička doma iz regije Zagreb okušali su se u paintball dvobojima).

Organizirali smo i vodili učenike na predstave u Teatar Exit i HNK. Posjetili smo Muzej Iluzija,  Međunarodnu izložbu lego kockica (Invazija giganata Zagreb), 41. Međunarodni sajam knjiga i učila – Interliber, te Infogamer (najveći gaming sajam na svijetu),

U sklopu sportskih natjecanja na Regionalnoj i Državnoj Domijadi naši su učenici postigli  odlične rezultate u odbojci (Ž), stolnom tenisu (M), streljaštvu (M i Ž), košarci (M), badmintonu (M) i nogometu (M). Zapažene nastupe na regionalnom natjecanju kulturnom segmentu, ostvarili su učenici i u dramskom i plesnom izrazu, te likovnom stvaralaštvu.

Međutim, uz sve navedeno, učenici će možda ponajviše zapamtiti našeg gosta, nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena koji nam je pričao o svojim sportskim počecima i ustrajnosti u treninzima, stegi i potpori obitelji da ostvari svoj vrhunski sportski uspjeh.

Iščitava se iz navedenog da nam je proletjela još jedna bogata godina ispunjena sportskim i kulturnim druženjima, putovanjima, priredbama i radionicama. Nastavljamo s našim odgojno-obrazovnim radom i u narednoj godini i to sukladno motu Olimpijskih igara – Citius, Altius, Fortius (lat. brže, više, jače), posebno s obzirom da je pred nama svečano otvaranje obnovljenog paviljona (nadamo se u rujnu 2019.)! Dobro nam došle nove generacije!

Autor: Matea Ćukušić, prof.