Nismo spavali zimskim snom…

Dočekali smo još jedno proljeće koje sa sobom nosi pregršt novih događaja, no osvrnuli bismo se i na pregršt događaja koje smo ostavili iza sebe. Iako se činilo, po našim objavama, da spavamo zimskim snom, nismo ljenčarili već smo bili itekako vrijedni… Ono što nam gotovo uvijek obilježi prosinac je naše slatko darivanje povodom Sv. Nikole (06.12.2022.), kao i naše božićno druženje (20.12.2022.). Advent se u UD Novi Zagreb vratio jači nego ikad, kako s programom kojim je obilovala naša Božićna priredba, tako i gastro ponudom. Toliko smo se dobro usavršili u adventiranju da smo uz pjesmu, recitaciju i glumu (i žive jaslice) ove godine dekorirali i našu sjenicu (ne samo našu adventsku kućicu)  i to kaminom, a na raznovrsni menu nitko nije imao riječ prigovora. Ipak, ono što bismo najviše izdvojili su druženja: posjet kolektiva odgajatelja imanju Salaj (19.12.2022.) i posjet našim kolegama u UD Brune Bušića (15.12.2022.) s kojima smo u prošlosti dijelili naše prostorije zbog opsežnih oštećenja uslijed potresa na njihovoj zgradi. Hvala im od srca na kolegijalnoj suradnji protekle dvije godine i hvala im na srčanom i lijepom domaćinstvu. 

Siječanj smo, pak, otvorili raskošnim Disneyjevim mjuziklom Ljepotica i zvijer (12.01.2023.) Na vrijeme smo „uhvatili“ itekako tražene ulaznice za ovu uspješnicu Kazališta Komedije i nismo ostali imuni na prekrasnu priču, još bolju kostimografiju i scensku izvedbu, te vrhunske songove. Nakon takvog kulturnog uzdizanja odlučili smo se i za filmsku večer, te opet bili uspješni u potrazi za ulaznicama (što je bio izazov s obzirom na to da je odaziv bio popriličan) za kino hit Avatar – put vode. (01.02.2023.) Zimske smo dane začinili, potom, i maškaranim ludilom. Naime, nakon svih kazališta, kina i tekućih obaveza, uslijedilo je karnevalsko ludilo koje smo dočekali prvo u našem domu, a potom smo (kao i svake godine) sudjelovali i na Riječkom karnevalu. Ljubav pod maskama (15.02.2023.) iznjedrila je nove ljubavne rime, a i nova maskirana lica, što naših odgajatelja, što naših učenika… Iako je bilo „korumpiranih“ maski demokratskim smo putem odabrali one najbolje. Učenici su glasali i odlučili se za sljedeći poredak:

1. mjesto Luda klinika

2. mjesto Zidarke

3. mjestoMumija

Ostale kategorije smo također nagradili slatkim paketima, a one glase kako slijedi:  Najsimpatičnija maska – Korona men, Najotkačenija maska – Zidarke, Najskuplja maska – Mumija, Najkorumpiranija maska – Živi mrtvaci, Najveselija maska –  Scooby doo be doo, Najispaćenija maska – 4. gimnazija, Najuzvišenija maska – Aristokratkinja, Najkorisnija maska – Medicinska služba, Najmuzikalnija maska – Disco diva…. Prosudite sami iz naše galerije koliko nam je na svim spomenutim događajima bilo zabavno i lijepo.

Riječki karneval 2023. je kategorija za sebe i uvijek nam je lijepo sudjelovati u međunarodnoj povorci. Neopisiv je osjećaj šetati korzom ujedinjeni u glazbi, koreografiji i ideji koja je ove godine bila čista pozitivna energija – Smajlići (Emotikoni). Osobitost ovogodišnjeg karnevala je što smo bili u prilici više vremena boraviti u UD Kvarner i što smo posjetili pitoreskni gradić Kastav. (18. i 19.02.2023.) Hvala domaćinima, bili ste srčani i divni.

Autor teksta: Matea Ćukušić, prof.