Mjesec darivanja, druženja i sumiranja godine…

Po završetku 1. šk. polugodišta polako sumiramo naš posljednji mjesec naše domske aktivne godine. Mjesec druženja smo 05. prosinca obilježili uz zvukove jazz glazbe. Zahvaljujemo svim našim suradnicima, kolegama i prijateljima na divnoj atmosferi prilikom ovog neposrednog okupljanja. Inače, mnoga istraživanja su značenje riječi jazz dovela u vezu s riječju jasm (američki žargon koji datira još iz 1860. g.) što znači polet i energija. Upravo nam je takve glazbene minute priredio jazz trio postav: klavir (H. Galler), kontrabas (Z. Šestak) i bubnjevi (M. Čižmešinkin).    

Prosinac je obično i vrijeme našeg tradicionalnog malonogometnog turnira koji su ove godine uveličale i djevojke! Naime, prvi put u povijesti Doma, djevojke su ispisale povijest i odigrale zanimljiv i bespoštedan revijalan susret između timova 2. i 3. paviljona. Izuzev ovog iznenađenja, klasični natjecateljski turnir među muškim odgojnim skupinama bio je prepun srčanih susreta. Najboljim strijelcem (s čak 16 postignutih golova) proglašen je N. Tutić.   

Ukupni poredak timova završio je sljedećim poretkom:

  1. mjesto – Horvatovi apostoli (11. odgojna skupina = odgajatelj M. Horvat)
  2. mjesto – GB Pume (7. odgojna skupina = odgajatelj A. Dokuzović)
  3. mjesto – GG (3. odgojna skupina = odgajateljica V. Jakovljević)

Naši učenici nisu zaboravili ni na dobročinstvo, te su darovali simbolične poklone, svoje vrijeme i  društvo svojim posjetom 21. prosinca Dječjem domu u Zagrebu. Izuzev ovog posjeta, nekolicina učenika je inicirala i prikupljanje poklon paketa za nezbrinutu djecu. Mi smo im pomogli u ovom hvalevrijednom projektu, te smo prikupili i sortirali društvene igre kao i slatke pakete koje smo uručili Dječjem domu u Vugrovcu 19. prosinca. Pohvaljujemo sve učenike koji su svojim humanitarnim radom i zalaganjem možda nekom izmamili osmijeh na lice….

Nakon svega navedenog, naravno da smo zaslužili i veselo adventsko druženje. Božićna priredba prigodno nas je uz pjesmu, glumu i recitaciju uvela u veselo ozračje blagdanskog raspoloženja. Prigodni nam je program, po posljednji put možda doveo na pozornicu poneka domska lica koja će ove godine maturirati, ali i otkrio nove mlade nade koje će nas, zasigurno uveseljavati i iznenađivati svojom umješnošću. Blagdanski duh smo, kao i uvijek, začinili raznoraznim delicijama u što ćete se uvjeriti u našoj fotogaleriji.   

Autor: Matea Ćukušić, prof.