Jesenski odmor učenika…

Pred nama je zasluženi jesenski odmor jer smo rujan i listopad proveli itekako aktivno. Nakon useljenja svih naših učenika 3. rujna 2023. u prvom smo i drugom tjednu (07.09.2023. i 14.09.2023.) organizirali tradicionalno razgledavanje grada Zagreba s učenicima 1. razreda.

U rujnu smo otvorili i još jedan kutak za druženje u paviljonu br. 1. Taj smo kutak igraonice opremili  s pikado aparatom i vrhunskim stolom za stolni nogomet. Pored naše knjižnice osim knjigoljubaca okupili smo tako i druge učenike koji će se natjecati u aktivnostima motorike.

5. listopada na Svjetski dan nastavnika sudjelovali smo drugu godinu za redom u Projektnom danu – Orijentacijsko hodanje_ Učenički dom Virovitica. Uz 9 ostalih natjecateljskih ekipa, naš se tim odlično zabavio i kreirao mnogo lijepih uspomena i fotografija za pamćenje. Nešto više o ovom 2. Projektnom danu dostupno je na sljedećoj poveznici: 2-projektni-dan-orijentacijsko-hodanje-2023

Zdravstvena voditeljica je u pratnji nekolicine kolega i učenika 17. listopada posjetila Edukacijski centar Hrvatskog crvenog križa. Uz predavanje o povijeti HCK-a polaznici su zaradili svoja priznanja o sudjelovanju i na radionici „Prva pomoć spašava život.

Posljednji sunčani dan pred „pravi“ dolazak jeseni iskoristili smo u subotu – 14.10.2023. kad je grupa od 22 učenika u pratnji odgajatelja posjetila Labin i Bakar. Hvala kolegama iz Učeničkog doma Tomislava Here što su nas ugostili, a naš posebni program „Okom, nogom, kamerom…“ nastavlja nam donositi zanimljive destinacije kao i istraživačko-kreativne izazove. Jedan od njih smo ovjekovječili i sljedećim video uratkom:  Foto izazov-Istra i Kvarner

Učenici koji su zaniteresirani za djelovanje našeg posebnog programa ekologije također su bili aktivni. 19.10.2023. posjetili su Botanički vrt. Tom su prilikom uz stručno vodstvo vidjeli vrijedne zbirke hrvatske flore, zakonom zaštićen spomenik kulture kao i  pregršt egzotičnih biljki (6 000 biljnih vrsta).

Mjesec listopad smo ispratili u stilu – Jesenskom priredbom i Kestenijadom (25.10.2023.), te posjetom 26. listopada Arheološkom parku Andautoniji (ostacima rimskog grada).O  tome ćemo vam u slikovnom obliku podrobnije pisati drugom prilikom kad prikupimo sve medijske uratke.

Za kraj, da čitatelji ovih redaka ne bi pomislili da samo „lutamo“ i družimo se, napominjemo, kako su uz školske obveze u listopadu počele i sve naše izborne aktivnosti. Sportske su: nogomet, odbojka, stolni tenis, badaminton, košarka, streljaštvo i šah. Od onih kreativnih izdvajamo folklor, ples, glazbu, dramsku i recitaciju, likovno stvaralaštvo i medijsku skupinu. Prvi ciklus (od čak 3) preventivnog programa „Sigurno u gradu“ koji se odvija u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova – Službom prevencije je također okončan 26. listopada.

Sve navedeno je tek početak, pred nama je, nesumnjivo, još pregršt događanja. Veselimo se istima…

Autor teksta: Matea Ćukušić, prof.