Dan doma, dan za pamćenje

078

 

 

 

 

 

 

Da je nepoznat netko 21. travnja prošetao dvorištem našeg doma zacijelo bi ostao zatečen viđenim: baloni, ukrasi – šarenilo boja blještalo je sa svih strana. Natpis na ulazu govorio je sve: DAN DOMA.

Da, bilo je to prvo službeno obilježavanje Dana doma. I pokazalo se izvrsnom idejom.

024

 

 

 

 

 

 

Program, koji je osmislila odgajateljica Ljubica Matolić, počeo je već u devet sati državnom himnom, a događaji su se redali jedan za drugim sve do večernjih sati.

011 017

Uvodni govor o povijesti Doma održao je odgajatelj Anđelko Gluić, a potom je riječ dao ravnateljice Jeleni Bojčić. Ravnateljica je kratkim govorom pozdravila djelatnike i učenike, a potom uručila nagradu i priznanje odgajateljici Slavici Haberl za četrdesetgodišnji predani rad u Domu.

 

 

 

 

 

 

Za izvandomske uspjehe nagrađeni su učenici Luka Ivanušec, Luka Štrbenac, Filip Vučemilo, Duje Šarić i Anastasiia Lunko.

Anastasiia Lunko, učenica Škole primijenjene umjetnosti, autorica je sklupture Zajedno, koja se dodjeljuje dobitnicima nagrade Ponos Hrvatske.  Luka Ivanušec nogometaš je NK Lokomotive te član U-17 reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Čileu osvojila peto mjesto. Luka Štrbenac osvajač je medalja sa svjetskih i europskih prvenstava u samostrelu. Filip Vučemilo osvajač je medalja u konjičkom sportu – preponsko jahanje i budući alkarski kopljanik. Duje Šarić je hrvatski prvak u plesu.

Nagrade za najbolji literarni uradak na temu domskog života osvojili su Martin Lešković, Matija Loinjak i Matej Ravlić.

022 029

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za svečani izgled doma pohvaljene su učenice Iva Florenino i Darija Matagić.

Poslije svečanog dijela otpočela su športska natjecanja i rad u kreativnim radionicama. Kreativci iz kuhinje, pod vodstvom zdravstvene voditeljice Biserke Bukule, pokazali su da hrana nije samo užitak za nepce nego i praznik za oči, dok su se kreativci iz Kreativne radionice, pod vodstvom odgajateljice Anabele Šapine, iskazali u maštovitoj izradi origami uradaka. Origami uradci  ostat će krasiti prostore doma, dok su Kreativci iz kuhinje s užitkom gledali kako djela njihovih ruku nevjerojatnom brzinom nestaju s pladnjeva.

041 042 034 035

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za športski dio programa zadužene su bile odgajateljice i odgajatelji: Luca Ilkić, Ivana Bagić, Anđelko Gluić, Krešimir Bilandžija, Hrvoje Rimac i Matija Horvat. Učenici su se natjecali u slijedećim športovima: stolnom tenisu, šahu, odbojc,i badmintonu i pikadu.  Iako su poznati pobjednici u svim disciplinama, zaključak je jednodušan – pobjednici su svi! Jer važno je bilo sudjelovati, družiti se i radovati se obiteljskom ozračju koje se toga dana uistinu osjećalo u Domu.

 

050 066 122

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaključno, bio je to dan za pamćenje, pun pozitivne energije i radosti  druženja, o čemu najbolje svjedoče dojmovi zaposlenika i učenika. Nadamo se da će taj dobri duh zajedništva ostati u domu do kraja školske godine.

Domski kroničar:

Odgajitelj Jozo Grgat

 

… još malo fotki…

047

068 061 091 095 001 100 129 134 136 174 159