44. regionalna Domijada Središnje Hrvatske

Ovogodišnja regionalna Domijada Središnje Hrvatske u kulturnom stvaralaštvu održana u Hrvatskom školskom muzeju, započela je 13. ožujka 2018. godine. Naši učenici su u kategorijama fotografije i slikarstva izložili svoje radove, a naša dramska skupina je u prilično brojčanom glumačkom ansamblu od 8 učenika izvela autorski tekst našeg odgajatelja prof. Joze Grgata pod nazivom „Romeo i Julija za početnike“. Ostvarili su zapažen i dojmljiv nastup. Iznimno smo ponosni i što su naši učenici u glazbeno-plesnom izrazu, u jakoj konkurenciji talenata, osvojili prva mjesta stručnog žirija!

Naši su učenici u gotovo svim izrazima u kojima su nastupili postigli izvrsne rezultate, a koje vrste i ranga pročitajte u nastavku i pogledajte u galeriji… Svakako čestitamo svim natjecateljima iz učeničkih domova koji su sudjelovali na ovogodišnjoj Regionalnoj Domijadi.

Multimedijalna izložba

Fotografija: 1. mjesto učeničkog žirija – Dominik Barić: Fotografija – More

Dominiku Bariću i Sari Radočaj (kategorija slikarstvo) želimo još puno radova i izložbi na kojima će izlagati svoja djela. Čestitamo im na kreativnosti i odličnim uradcima.

Scenski izraz 

Drama: 3. mjesto stručnog žirija – „Romeo i Julija za početnike“

Ovaj 15-minutni tragi-komičan komad nasmijao je i uveselio publiku. Glumci su ostvarili zapažen i dojmljiv nastup, uz posebne pohvale dvojici glumaca od strane stručnog žirija. Uz njihovo ohrabrenje, nadamo se da će naši glumački talenti nastaviti sa scenskim nastupima i izvan UDNZ-a. Učenici koji su sudjelovali u dramskoj bili su: Ena Cvitković, Marija Nikšić, Ana Vuković, Anita Bastalec, Antonio Gojak, Davor Đurečić, Ante Šprlje i Marin Babić.

Glazbeno-plesni izraz

Glazba: 1. mjesto stručnog žirija –  Kathy & Dave: Stihovi za tebe (Katarina Kukolj i David Horvat)

U natjecanju u glazbenom izrazu naša skromna, samozatajna virtuozna gitara – David Horvat i svima znana, vesela, predivna – Katarina Kukolj u duetu su izveli autorski rad i izborili nastup na Državnoj Domijadi. Izvrsnom glazbom i čarobnim, nježnim glasom svojom baladom razoružali su stručni žiri i sve koji su ih slušali, ali i vidjeli. Čestitke!

Ples: 1. mjesto stručnog žirija – Plesna skupina I DOLLS (Sara Stojko i Daniil Dabić)

U plesnom izrazu na ovogodišnjoj Domijadi, naš dom zastupala je skupina I DOLLS. Ovaj je dvojac nastupio uz puno truda, malo vremena i dosta upornosti! Svaka čast našim učenicima Sari Stojko i Daniilu Dabiću koji su zajedno osmislili pobjedničku koreografiju! Za svoj dojmljiv nastup nagrađeni su 1. mjestom stručnog i učeničkog žirija!

Folklor: 2. mjesto stručnog žirija – Folklorna skupina „Dike“ Novi Zagreb

Naša folklorna družina koja broji 9 djevojaka i jednog krasnog mladića, izvrsno je uvježbala plesove i pjesme Hrvatskog Zagorja. Naš folklorni ansambl sačinjavali su: Marko Milković, Ana Vuković, Anamarija Jelinić, Marija Nikšić, Ena Cvitković, Ena Pavlović, Dora Jakupović, Rima Dodlek Baričević i Katarina Kukolj.

Želimo im svima još puno radosti i veselja na njihovim budućim nastupima! 🙂

Autor: Matea Ćukušić, prof.