41. regionalna Domijada

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8. travnja 2015. godine učenice Mateja Lisak i Tihana Crnčić nastupale su u kategoriji recitacije pod vodstvom profesora Joze Grgata.

Tihana Crnčić je osvojila 1. mjesto stručnog žirija i 2. mjesto učeničkog žirija s pjesmom Konstantina Simonova „Čekaj me“, te se plasirala na 40. državnu Domijadu; dok je Mateja Lisak nastupila s autorskom pjesmom „Slomljeni zlatni satovi“ i osvojila 3. mjesto učeničkog žirija.

  1. travnja 2015. godine nastupili su pod vodstvom profesorice Anabele Šapina glazbena skupina „Progressiva“ – Vanesa Bukovac, Benedikt Berić, Mihael Bolešić, Mateo Poljak i Bruno Jakelić s pjesmom grupe Aerodrom „Obična ljubavna pjesma“ u kategoriji glazbe; te folklorna skupina „Dike“ – Mateo Potužak, Davor Đurečić, Mihaela Beganović, Josipa Roždijevac, Sara Đukić, Anamarija Pavičić, Diana Polaček, Lorena Marijanović, Ana Mikulić, Izabela Vitolić i Matea Đurečić u kategoriji folklora s izvedbom običaja „Pudarina“ koji je karakterističan za podneblje Baranje, u kojem mlade djevojke borave u vinogradima i čuvaju grožđe od raznih nametnika. Tijekom boravka u vinogradima djevojke se bave ručnim radom, vezu i izrađuje razne rukotvorine. U nastojanju da im vrijeme prođe brže i veselije pjesmom dozivaju momke da im se pridruže.

Glazbena skupina „Progressiva“ osvojila je 2. mjesto učeničkog žirija.

Folklorna skupina “Dike“ dobila je pohvale za uprizorenje običaja, korištenje rekvizita na sceni i scenografiju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_6072

“Progressiva”

 

 

 

 

  1. – 17. travnja 2015. godine održana je multimedijalna izložba učeničkih radova u Hrvatskom školskom muzeju.

Naš Dom pod vodstvom profesorice Anabele Šapina predstavljale su učenice: Sara Đukić, Dorotea Kaurić i Matea Đurečić s radom „Prosinac/advent u Domu“ u kategoriji instalacije; Ivona Aždajić s radom „Magija šume“ u kategoriji fotografije – osvojila je 3. mjesto učeničkog žirija; Anastasiia Lunko sa radovima ulje na platnu „Karneval“ i akvarel „Šumska vila – Mavka“ u kategoriji slikarstva – osvojila je 2. mjesto stručnog žirija za  „Karneval“, te 1. mjesto za „Karneval“ i 2. mjesto za „Šumsku vilu – Mavku“ učeničkog žirija; u kategoriji crteža – radovi rađeni grafitnom olovkom „Svistok“ i „Ninočka“ koja je osvojila 1. mjesto stručnog i učeničkog žirija te se plasirala na 40. državnu Domijadu.

IMG_0554

 

Anastasiia Lunko

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_6070 IMG_6069 IMG_0630

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lijevo – ravnateljica Jelna  Bojčić

sredina – Anastasiia Lunko

desno – profesorica Anabela  Šapina