40. Regionalna domijada učeničkih domova Središnje Hrvatske

DSC03958

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovogodišnja 40. Regionalna domijada kulturnog stvaralaštva učeničkih domova Središnje Hrvatske održana je 08. I 09. travnja u kazalištu Dubrava. Prije toga u Hrvatskom školskom muzeju održana je Multimedijalna izložba učeničkih radova. Naši učenici u gotovo svim izrazima u kojima su nastupili postigli su izvrsne rezultate. No, pođimo redom.

Multimedijalna izložba

Fotografija: 1. mjesto stručnog žirija – Ivona Aždajić

Ove godine u multimedijalnom izrazu naš dom je predstavljala učenica Ivona Aždajić serijom fotografija „Iz autobusa“. Ivonin izvrstan uradak osvojio je stručni žiri koji ga je nagradio prvim mjestom. Bravo, Ivona! Ovo je tek početak, vidimo se i dogodine!

Glazbeno-plesni izraz

Glazba: 1. mjesto stručnog žirija –  Progressiva: Čarolija

U natjecanju u glazbenom izrazu naša domska glazbena skupina Progressiva osvojila je prvo mjesto stručnog žirija i izborila nastup na Državnoj domijadi. Izvrsnom svirkom i čarobnim glasom i osmijehom naše Helene Šoufek stvorili su čaroliju kojoj nije mogao odoljeti ni stručni žiri. Bravo, Helena, bravo, dečki! Samo naprijed, pred vama je sjajna karijera. U skupini Progressiva nastupili su: Bono Cindrić, Mateo Poljak, Benedikt Berić, Mihael Bolešić i Helena Šoufek.

DSC03947

 

 

 

 

 

 

 

Folklor: 1. mjesto stručnog žirija – Folklorna družina UDNZ: Ajde, diko, ajde de, da beremo jagode

Naša folklorna družina počela je s radom ove godine i već na premijernom nastupu na Domijadi osvojila prvo mjesto. Pod vodstvom profesorice Anabele Šapine naše učenice i učenici izvrsno su uvježbali plesove i pjesme Brodskog posavlja i i oduševili publiku i ocjenjivački sud skladnim pjevanjem i plesom. Svaka čast, cure i dečki, čestitamo na velikom uspjehu!

DSC03876 DSC03852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ples: 2. mjesto učeničkog žirija i 3. mjesto stručnog žirija : Plesna skupina Bratz

U plesnom izrazu na ovogodišnjoj Domijadi naš dom zastupala je skupina Bratz koju su činile Tea i Melani Mlinarić te Sara Đukić. Svakako treba pohvaliti koreografiju koju je osmislila Tea Mlinarić. Za svoj dojmljivi nastup djevojke su nagrađene 2. mjestom učeničkog žirije te 3. mjestom stručnog žirija. Čestitamo!

Scenski izraz                     

Recitacija: 2. mjesto stručnog žirija – Tihana Crnčić: William Wordsworth – Sjaj u travi

Naš dom na ovogodišnjoj Domijadi u scenskom izrazu recitacijom je predstavljala učenica Tihana Crnčić. Kazivala je stihove W. Wordswortha Sjaj u travi. Izvrstan nastup naše Tihane učenički i stručni žiri nagradili su drugim mjestom. Vrlo pohvalno o njenom nastupu izrazila se Katarina Kolega, dramski pedagog Zagrebačkog kazališta mladih. Bravo, Tihana! Čestitamo!